Svet
10 ogledov

Brat strelca osumljen sokrivde

Obkoljena hiša napadalca EPA
Brat strelca iz Toulousa je osumljen je sokrivde za umore in načrtovanja terorističnih napadov. Tožilstvo je že uvedlo preiskavo.

Starejši brat v četrtek ubitega Mohameda Meraha, ki je ubil sedem oseb, med njimi tri otroke, je stopil pred preiskovalnega sodnika, ki mora odločiti, ali bo uradno vložil obtožnico proti Abdelkaderju. Ta je osumljen sokrivde za umore in načrtovanja terorističnih napadov, a trdi, da ni vedel ničesar o načrtih svojega brata Mohameda. Devetindvajsetletnik je policiji dejal, da je "ponosen" na dejanja svojega mlajšega brata. Priznal je tudi, da je prisostvoval pri kraji skuterja, s katerega je Mohamed streljal in ubil sedem ljudi, med njimi tri otroke.

Tožilstvo je že uvedli preiskavo zaradi suma sokrivde v umorih in skupinskih tatvinah s ciljem priprave terorističnih napadov.

"Njen partner je živel dvojno življenje"

Abdelkader in bratovo dekle sta bila od srede v priporu, ki se je iztekel danes zjutraj, Merahovo mater, ki so jo priprli v petek popoldne, pa naj bi izpustili včeraj. Dekle je že na prostosti, je sporočil njen odvetnik Guy Debuisson. "To je zanjo olajšanje, hkrati pa je pretresena, ker mora Abdelkader pred sodnika. Šele zdaj se sooča z dejstvom, da je njen partner živel dvojno življenje," je poudaril Debuisson in dodal, da je glede na dokaze, ki so prišli na dan med preiskavo, zelo velika verjetnost, da bo moral Abdelkader v zapor.

"Kot sem že povedal, ni nikakršnih dokazov proti moji klientki, saj ni o resničnem, skrivnem življenju svojega soproga vedela ničesar," je dodal odvetnik. Par naj bi se sicer poročil v okviru verskega obreda, ki pa ga francosko pravo ne priznava.

Če bi ubil vojaka, ne bi ustrelil otrok?

Usmrtitev treh judovskih otrok in učiteljev, ki je pretreslo vso Francijo, se nikoli ne bi zgodilo, se je izkazalo ta konec tedna, kot poročajo, če bi Merah umoril prejšnji ponedeljek svojo prvotno tarčo. Policiji je povedal, da ni nameraval streljati pred judovsko šolo, a je "moral improvizirati, ko mu ni uspelo ubiti francoskega vojaka", je povedal policiji med pogajanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.