Svet
8 ogledov

Brat ugrabitelja: Zelo, zelo nama je žal!

Ariel Castro, Onil Castro in Pedro Castro Reuters
Brata Ariela Castra, moškega, ki je imel deset let v ujetništvu tri ženske, sta dala svoj prvi intervju. Dejala sta, da o bratovih grozotah nista vedela ničesar.

Onila in Pedra so prijeli skupaj z bratom Arielom, a ju je policija kmalu izpustila. Ugotovili so namreč, da nista povezana z ugrabitvijo in mučenjem Amande Berry, Gine DeJesus in Michelle Knight.

Brata, ki se tako kot drugi člani družine trenutno skrivata pred javnostjo, sta za CNN povedala, da so jim skozi okno v hišo ljudje metali kamenje, dobili pa so tudi več groženj prek spleta.

"Zelo, zelo mi je žal"

Oba sta zelo vesela, da so dekleta svobodna. Razočarana sta in strah ju je, da bodo ljudje vedno mislili, da sta pomagala bratu. Treutno se z držino skrivajo na neznani lokaciji.

"Ljudje, ki me poznajo, vedo, da Onil Castro ni takšen in nima nič s temi grozodejstvi. Kaj takšnega mi nikoli ne bilo padlo na pamet," pravi Onil in dodaja, da nikoli ni imel sovražnikov. "Ne vem, zakaj bi kdorkoli mislil, da bi jaz storil kaj takšnega. To je bil šok za moje prijatelje. Če bi vedel, kaj počne moj brat, bi takoj opozoril policijo. Če bi vedel, bi ga prijavil, čeprav je moj brat."

"Upam, da bo v zaporu zgnil. Naj se do svojega zadnjega dne v ječi muči," je še dodal Onil. Za marsikoga je nerazumljivo, da nihče od družinskih članov ni vedel, kaj se dogaja v bratovi hiši. Pedro razlaga, da ga je Ariel vedno takoj odpeljal v kuhinjo in tako v druge prostore ni imel vstopa. Pedro se tudi spominja, da so povsod visele zavese. "Rekel je, da tako varčuje z ogrevanjem."

Naj vas spomnimo

V Clevelandu je policija prejšnji teden našla tri mlajše ženske, ki so jih pogrešali okli deset let. Našli so jih, ko je ena od njih s pomočjo soseda pobegnila iz hiše, medtem ko je bil lastnik hiše, 52-letni moški, zdoma. Ena od njih je v ujetništvu rodila otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.