Svet
40 ogledov

Brez jackpota, zdaj v igri kar 1,2 milijardi evrov

Powerball loterija EPA
Američani so nestrpno čakali na žrebanje kroglic, ki bi srečnemu nagrajencu prinesla nagrado v višini rekordnih 824 milijonov evrov (900 milijonov dolarjev). Številke niso bile naklonjene nikomur.

V ZDA se še krepi loterijska vročica. Doslej namreč nihče ni vplačal srečke, ki bi mu prinesla rekordni dobitek v višini 824 milijono evrov (900 milijonov dolarjev), je sporočil konzorcij ameriških loterij US Powerball. Naslednje žrebanje bo v sredo, ko bi se glavni dobitek lahko povzpel nad 1,19 milijarde evrov (1,3 milijarde dolarjev).

Večja možnost, da postanejo predsedniki ZDA

Na zadnjem žrebanju so bile srečne številke, ki jih na svoj listič ni vpisal nihče, 16,19, 32, 34, 57, številka powerball pa je bila 13.

Možnosti zadetka se gibljejo okoli ena proti 292 milijonov. Po navedbah mreže NBC ima posameznik več možnosti, da postane predsednik ZDA, kot pa da zadane jackpot.

V loteriji sodeluje 44 ameriških zveznih držav. Srečka stane dva dolarja, žrebanja pa potekajo ob sredah in petkih zvečer. V enem bobnu je 69 belih kroglic, od katerih jih izvlečejo pet, v drugem pa 26 rdečih kroglic, od katerih izberejo eno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.