Svet
20886 ogledov

Brez kopalk se je sončila na balkonu, potem pa ...

Balkon Shutterstock
Ženska je tako zelo vznemirila soseda, da je postavil javno vprašanje glede morale.

V Osijeku je ena izmed meščank izkoristila prijetne poletne temperature in se odločila za sončenje na balkonu. To je storila brez kopalk; ali se je pri tem zavedala, da jo lahko kdo vidi ali ne, ni znano, je pa pogled na njeno golo telo očitno tako zelo vznemiril enega izmed njenih sosedov, da se je odločil zastaviti javno vprašanje glede sprejemljivosti takšnega početja.

Kot piše Glas Slavonije, je moški v svojem vprašanju, ki jim ga je poslal, poudaril, da lahko skoraj vsak dan vsakdo vidi, da se na balkonu gola sonči ženska. Po njegovem mnenju to ni dostojno, saj da v bližini živijo tudi družine z majhnimi otroki. "Ko gredo otroci iz sosednjih zgradb na balkon, morajo gledati goloto. Zanima me, ali je to v skladu z našo zakonodajo," je vprašal Osiječan.

Na spletnem portalu so našli odgovor; po Zakonu o javnem redu in miru lahko policija kaznuje osebo zaradi vznemirjanja ostalih, za kar je predvidena kazen v znesku do sto evrov.

pia filipčič Magazin Uff, Pia Filipčič se je pokazala v Evinem kostumu!

Hrvaška policija dodatno pojasnjuje, da se v okviru morale razume obče sprejeti standard obnašanja; storilci kaznivega dejanja, ki ga kaznujejo v skladu z omenjenim zakonom, močno odstopajo od norm, ki veljajo v sredini, kjer do prekrška pride. V praksi, dodaja hrvaška policija, je to najbolj pogosto opravljanje potreb na javnem mestu ali razkazovanje golega telesa.

Glede na to, da so balkoni in terase privatni prostori, jih policija vendarle lahko obravnava kot "fiktivna javna mesta", če so izpostavljeni pogledom javnosti.

Tudi pri nas je zakonodaja podobna; v kolikor bi se goli sončili na svojem balkonu in bi vas pri tem lahko opazili sosedje ali mimoidoči, bi vas lahko prijavili, policija bi vas lahko obravnavala zaradi kršenja javnega reda in miru.

Lisa Zimmermann Družbena omrežja Šport Smučarska svetovna prvakinja pokazala golo ritko celine dion Magazin Celine Dion: Objavili njeno golo fotografijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:11 14.julij 2021.

    Eni so pa res kreteni, naga ženska se nastavlja on gre pa prijavit!?

  • franci59 12:52 11.maj 2018.

    nimam besed hura gole punce ali dame lp

  • Marcel Pravnik 10:17 11.maj 2018.

    Kaj je hujše klanje /streljanje po TV ali nagica na sosednjem balkonu?