Svet
19 ogledov

Brez nog preplaval 20 kilometrov

Philippe Croizon Reuters
Francoz Philippe Croizon je brez obeh nog in rok uspešno preplaval skoraj 20 kilometrsko razdaljo med Oceanijo in Azijo.

Oče dveh otrok je nogi in roki zaradi udara strele izgubil leta 1994. Razdaljo je preplaval v sedmih urah, pri tem pa so ga ves čas ogrožale meduze in morski psi.

43-letnik pravi, da gre šele za njegov prvi podvig, saj načrtuje s plavanjem povezati tudi ostale kontinente, piše Daily Mail.

V Pasar Skow v Indoneziji je iz Wuntunga na Papui Novi Gvineji priplaval v sedmih urah, 35. minutah in prav toliko sekundah. Pri plavanju mu pomagata posebni protezi v obliki plavutk, ki jih nastavi na amputirani nogi.

Na cilju so ga pričali številni tamkajšnji prebivalci, ki so se odeli v tradicionalne noše in tako še dodatno proslavilo njegov uspeh. "Bilo je zelo, zelo težko. Zaradi močnih tokov smo potrebovali dodatno uro in pol," je dejal Croizon.

Francoz je veliko pozornosti javnosti požel pred dvema letoma, ko je v trinajstih urah preplaval Rokavski preliv. Naslednji mesec pa že načrtuje, da bo skušal iz Azije priplavati v Afriko in nato še iz Afrike v Evropo.

Avgusta pa naj bi zaključil svoj projekt na Aljaski, kamor bi prek Beringove ožine priplaval iz Rusije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.