Svet
55 ogledov

Brez slabe vesti ubil 255 ljudi

Ameriški ostrostrelec. Fotografija je simbolična. EPA
Ostrostrelec ameriške mornarice, marinec Chris Kyle, je v času svoje vojaške kariere ubil 255 ljudi. To je storil brez slabe vesti.

Svoje delo Chris Kyle opisuje v svoji knjigi, ki je že na prodajnih policah v ZDA. "Moja dolžnost je bila ubiti sovražnika in tega ne obžalujem. Obžalujem, da nisem mogel rešiti vseh marincev, vojakov in prijateljev. Čista vest je pred Bogom. Jaz sem le opravljal svoje delo," pravi Kyle.

Njegova prva žrtev je bila Iračanka, ki je z ročno bombo želela napasti skupino ameriških marincev. Na začetku je okleval, nato je sledil ukazu in streljal. Po tem dogodku se je naučil, da ne sme odlašati. Ubijanje je postalo njegov vsakdanjik, je povedal za Daily Mail.

Ubil 255 ljudi

Danes Kyle s 255 umori, od katerih jih je 160 potrdil tudi Pentagon, velja za najbolj smrtonosnega ostrostrelca v ameriški zgodovini. V iraškem mestu Ramadi so za njegovo glavo ponujali celo 20 tisoč evrov.

Bil je kavboj

Preden se je pridružil ameriški mornarici, je bil poklicni rodeo jezdec, lovil je tudi fazane in jelene. Nikoli si ni mislil, da bo nekoč član specialne enote "Tjulnji" (Seals).

Vojaške vrste je zapustil, da je rešil svoj zakon. Danes v miru živi v Dallasu in ima dva otroka.

Komentarjev 22
  • Klemen Mramor 15:09 26.september 2014.

    pa menda ga je dober prijatel iz vojske fental...

  • Klemen Mramor 15:06 26.september 2014.

    hja, tale očitno spada v elito snajperjev, v kateri so še Simo Hayha(Bela smrt), Vasilij Grigorjevič Zajcev, Matthaus Hetzenauer, Craig Harrison pa še kkšen se najde... ja nč, dečko je od sile! ko si nekaj časa v vojski spoznaš, da ...prikaži več al ti njih fentaš al pa oni tebe!... sam te dve varjanti sta... na žalost...

  • privat 08:45 08.januar 2012.

    mb...takrat je bila obramba ..to je junaštvo ja!! Nerazumeš razlike.? agresor -branitelj??Vsak normalen človek razume razliko ,kaj je stabo??si trofazen??=