Svet
7 ogledov

Brezbrižno ubil 70-letnico

Slovenec je na Hrvaškem za več kot sto kilometrov na uro prekoračil najvišjo dov Žurnal24 main
Avstralski najstnik, ki je med pospeševanjem avtomobila snemal števec, se je pri hitrosti 140 kilometrov na uro zaletel v avto, v katerem je sedel starejši par. 70-letnica je umrla v trenutku.

18-letnik, ki zaradi pravnih razlogov ne more biti imenovan, je za nespametno iskanje adrenalina, ki je imelo za posledico smrt 70-letnice, dobil šest let zapora.

Posnetek mobilnega telefona, ki ga je naredil najstnikov prijatelj med videoklicem, prikazuje, da je v času pogovora mladenič divjal s hitrostjo 130 km/h, nakar je pospešil do 140 km/h. Le nekaj sekund pozneje se je z očetovim avtomobilom znamke Nissan Patrol zaletel v avtomobil, v katerem sta se nič hudega sluteča vozila starejši moški in ženska.

"Si tukaj ljubezen, si živa?"

V nesreči je v trenutku umrla 70-letna Freda Page iz Winchelsea, mesta južno od Melbourna. Njen mož Ronald, ki je v trenutku nesreče sedel za volanom, ni zaviral, saj prehitrega najstnika, ki je vozil proti njima, ni videl.  "Smejala in pogovarjala sva se, v naslednjem trenutku pa se je lomilo steklo in pločevina," je zatrdil Ronald. "Dvakrat sem poklical Fredo. 'Si tukaj ljubezen, si živa?' Ni se oglasila," je dodal. Mož je v nesreči utrpel srčni zastoj, večkratni zlom reber, poškodbo hrbtenice in možgansko krvavitev.

Šest let zapora
Sodnik Howard Mason je sojenje končal z besedami: "Tu ne gre za trenutek nepazljivosti. To je bila popolna brezbrižnost do ostalih udeležencev v prometu." Najstnik je prevzel krivdo za nespametno vožnjo in malomarno povzročitev resne telesne poškodbe. Obsojen je bil na šest let zapora, z dodatkom, da prva tri leta nima pravice do pogojnega izpusta.

Avstralski mediji še poročajo, da je dejanje 18-letnika vidno prizadelo. Ob izreku kazni je jokal. Starši so pretreseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.