Svet
26 ogledov

Brezdomec med umivanjem našel 60 tisoč evrov

Če bi nesrečna hči videla denar v žimnici, je ne bi zamenjala. Žurnal24 main
Timothy Yost brezdomec iz Teksasa je v parku našel kovček poln denarja. Po odločitvi mestnih uradnikov ga je lahko obdržal.

Timothy Yost je v bližini reke Colorado, kjer si je umival blatne noge, v zemlji našel kovček. Ker ni vedel, kaj je v njem je z vso močjo udaril vanjo. zaradi udarca se j torba odprla, iz nje pa so začeli leteti bankovci različnih valut v rednosti 60 tisoč evrov.

Uslužbenec v banki je Yosta prijavil, ker je prišel zamenjati moker bankovec za tisoč dolarjev. Po prijavi mu je denar zaplenila policija, ki je preverila, ali je mogoče izkupiček povezan z nedavnimi ropi. Nato so v lokalnem časopisu objavili oglas, da iščejo lastnika kovčka. In ker lastnika ni bilo, je denar spet pristal pri najditelju, brezdomcu Timothyu Yostu.

Na srečo imajo drug zakon

Yost je imel ogromno srečo, da je kovček našel prav v Teksasu, saj zakon v njihovi državi najditelju dovololjuje, da lahko najdeno obdrži, če se lastnik ne javi. Še prej pa morejo o tem odločati uradniki .

 

Komentarjev 1
  • Denis Brandon 13:18 22.november 2012.

    Ne vem zakaj sem mislil, da je Žurnal vreden branja. Ko prebereš tak članek, poln napak, te vse mine. Očitno je to zelo nespreten prevod, mene pač ne zadovolji.