Svet
7 ogledov

Brezdomka sprejeta na Harvard

Dawn Loggings Youtube
Ameriško študentko Dawn Loggins so starši zapustili. Čeprav ni imela strehe nad glavo, se je pridno učila in ji je uspelo to, o čemer sanjajo številni Američani – sprejeta je bila na Harvard.

Dawn Loggins iz Clevelanda je že v mladih letih izkusila, kako kruto je lahko življenje. Skupaj z bratom je odraščala brez osnovnih življenjskih potrebščin – elektrike, vode in starševske ljubezni. Starša sta jo namreč zanemarjala in jo na začetku šolskega leta tudi zapustila.

Dawn, ki je ostala brez strehe nad glavo, so učitelji omogočili, da spi na šoli, v zameno za to pa čisti hodnike in učilnice, poroča Dnevnik.hr.

Kljub težavam odlična učenka

Kljub tem težkim izkušnjam je imela Dawn v šoli odlične ocene, pri čemer ji je pomagal učitelj Gardner, ki je v njej prepoznal potencial. Ko je izvedel, da je bila Dawn sprejeta na Harvard, se je zelo razveselil. "Ko sem prvič srečal njo in njenega brata, nista imela pitne vode in elektrike. Tuširala sta se v parku in v restavracijah. To je mlado dekle, ki je veliko prestalo. Ko sem izvedel, da je bila sprejeta na Harvard, sem bil presrečen," je dejal učitelj.

Dobrodelnost ji ni tuja

Po objavi Dawnine zgodbe so ji številni želeli pomagati in ji poslali denar. A Dawn ostaja skromna in trdi, da tega denarja ne potrebuje, saj bo kmalu začela delati. Vsa sredstva, ki jih je prejela, bo zato namenila ustanovitvi neprofitne organizacije, ki bo pomagala študentom s težavami, kakršne ima sama. Takih naj bi bilo samo v Clevelandu 200.

Komentarjev 2
  • doomchi 21:23 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • anja.scuka 20:27 08.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **