Svet
9 ogledov

Britanci proti papežu

Papež Benedikt XVI. bo na obisku v Veliki Britaniji od 16. do 19. septembra. (Fo Žurnal24 main
Severnoirski protestantski pridigar Ian Paisley nagovarja vlado, naj ne izreče dobrodošlice papežu Benediktu XVI., ki bo Veliko Britanijo obiskal prihodnji teden.

Nekdanji premier Severne Irske in protestantski pridigar Ian Paisley je dejal, da si želi Velika Britanija sprejeti papeža kot kralja. "Toda on ni kralj," dodaja Paisley, ki papeževemu obisku nasprotuje.

"Ko katoliki začutijo, da so razdvojeni zaradi papeževega zatiskanja oči pred vsem, kar se dogaja, je čas, da jim protestanti stojimo ob strani,"
se je Paisley odzval na srečanje papeža z žrtvami spolnih zlorab s strani katoliških duhovnikov. Srečanje sicer za zdaj ni potrjeno, se je pa papež za srečanje z žrtvami spolnih zlorab, katerih razkritja so v minulih mesecih pretresla Cerkev v vrsti evropskih držav, odločil ob več svojih zadnjih obiskih v tujini.

Nezadovoljstvo zaradi papeževega obiska pa Britanci izražajo tudi zaradi visokih stroškov obiska. Benedikt XVI. prihaja namreč v Veliko Britanijo na povabilo kraljice Elizabete II., zato bodo morali visoke stroške obiska, ki naj bi dosegli kar 12 milijonov funtov, kriti davkoplačevalci.

Papež bo med obiskom svojega apostolskega obiska beatificiral Johna Henryja Newmana, duhovnika iz 19. stoletja, ki se je spreobrnil iz anglikanske vere v rimskokatoliško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.