Svet
57 ogledov

Britanci ubili dva svoja državljana

Isis Youtube
Pritisk na Veliko Britanijo glede odločnejšega obračuna z Islamsko državo narašča iz tedna v teden. O ukrepih v Siriji razmišlja tudi Francija. Britanci avgusta že napadli tarče v Siriji in pri tem celo ubili dva lastna državljana.

Britanska vojska je avgusta v napadu z brezpilotnim letalom na borce Islamske države v Siriji ubila dva britanska državljana, je danes razkril britanski premier David Cameron, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

razno 17.03.13. Britain's Prime Minister David Cameron leaves Number 10 Downing  | Avtor: razno 17.03.13. Britain's Prime Minister David Cameron leaves Number 10 Downing razno 17.03.13. Britain's Prime Minister David Cameron leaves Number 10 Downing
Kot je danes v parlamentu poudaril Cameron, je bil avgustovski napad z brezpilotnim letalom v Siriji "relativno edinstven" dogodek, saj so britanske sile prvič v moderni dobi napadle v tuji državi in ne v vojni. Kot je zatrdil, je šlo za "nujen in sorazmeren" ukrep za samoobrambo Velike Britanije.

Ni šlo za del letalskih napadov na cilje IS v Siriji in Iraku, ki jih izvaja mednarodna koalicija pod vodstvom ZDA, ampak za usmerjen napad na "jasne, iz zanesljivih virov potrjene in specifične teroristične grožnje naši državi", je pojasnil premier in izrazil prepričanje, da je bil to pravi korak.

Cilj sta bila sicer 21-letni Reyaad Khan in 26-letni Ruhul Amin, oba britanska država, ki pa sta delovala v Siriji in aktivno sodelovala pri rekrutiranju novih borcev za IS.

V parlament ta teden

Kot piše britanski Express številni politiki, pripadniki vojske in tudi verski voditelji pozivajo k odločnejši reakciji zoper Islamsko državo. Zračni napadi s podporo Velike Britanije že potekajo v Iraku, medtem ko naj bi nove napade v Siriji vlada podala na novo glasovanje, je napovedal britanski finančni minister George Osborne.

Premier, obrambni minister in tudi jaz osebno smo prepričani, da je napočil čas za to odločitev. Če se borimo zoper Islamsko državo na eni strani iraške meje, bi se morali proti njej boriti tudi na ozemlju Sirije,” je izpostavil Osbourne.

Razpravo glede tega najbi v britanskem parlamentu načrtovali še ta teden.

Za posredovanje v Siriji tudi Francija

Francoski predsednik Francois Hollande je medtem vojaškim silam že ukazal naj začnejo priprave za zračne napade na cilje Islamske države v Siriji, poroča BBC. 

Francois Hollande | Avtor: Profimedias Profimedias

Hollande je na novinarski konferenci napovedal, da bo Francija v torek začela izvajati izvidniške prelete nad položaji Islamske države v Siriji. Skrajneže naj bi napadli z zračnimi silami, ne pa tudi s kopenskimi silami.

Po podatkih Združenih narodov je bilo v Siriji ubitih 220 tisoč ljudi, devet milijonov jih je razseljenih.

PREBERITE TUDI: 

Francija se bo pridružila obstreljevanju Islamske države v Siriji

Komentarjev 10
  • Avatar čavez
    čavez 16:46 08.september 2015.

    Britanci naj jih kar doma potolčejo ne bo treba okol hodit.

  • MCristo 15:08 08.september 2015.

    Ste pripravili rekvizite za jutri? Ste povabili na pohod vse, ki jih poznate?Še ena kreativna "naloga" pred jutrišnjim shodom. Povadi slogane, ki jih bomo uporabljali jutri. Za pisan in glasen pohod!+ Say it loud, say it ...prikaži več clear, refugees are welcome here!+ No hate, no fear, refugees are welcome here!+ No border, no nation, stop deportations!+ Njihove vojne, naši mrtvi! / Njihove meje, naši mrtvi!+ Meje povsod, svobode nikjer! / Zidovi povsod, svobode nikjer!+ Moč, ne pomoč! (x2)! Mi smo sila preko mej, mi gremo naprej!+ Na ruševinah kapitalizma bomo zgradili drugačen svet, pravičen svet brez avtoritet! Ne životarit, hočemo živet!+ Porušimo trdnjavo, uničimo ta strah, meje sveta spremenimo v prah!+ Siamo tutti antifascisti!Širi naprej! Vsi na Prešerca!‪#‎RefugeesWelcome‬ ‪#‎ProtirasisticniPohod‬ ‪#‎Ljubljana‬Se vidimo na Prešercu ob 17.00!

  • drejca1 08:55 08.september 2015.

    Preberite:http://truthfrequencyradio.com/iconic-dead-baby-images-the-real-story/