Svet
12 ogledov

Britanci v postavitev zidu

Kriza z begunci v Calaisu, Calais EPA
Britanska vlada je napovedala postavitev štiri metre visokega zidu v francoskem mestu Calais, odkoder številni migranti nadaljujejo pot v Veliko Britanijo.

"Ljudje še vedno prehajajo mejo. Postavili smo ograjo, zdaj bomo še zid," je napovedal britanski minister za imigracije Robert Goodwill. Zid naj bi bil dolg kilometer, z njim bodo ograjeni dostopi do trajektne luke. Namera britanskih oblasti je zaustavitev beguncev, ki skačejo na tovorna vozila, s katerimi so prevozniki namenjeni na britanska tla.

Po napovedih bo zid iz gladkega betona, zaradi česar bi bilo še težje plezanje po njem. Kot piše The Independent, bodo na eni strani postavljena cvetlična korita, da bi na ta način ublažili neprijeten vizualni učinek zidu.

Prav tako so Britanci napovedali dodatna denarna vlaganja v varnostno opremo, s pomočjo katerih nameravajo zmanjšati število ilegalnih migrantov, ki v državo vstopajo iz tako imenovane Džungle, begunskega taborišča pri Calaisu.

Načrt Britancev je že vznemiril lokalno prebivalstvo, ki njegovo postavitev primerjajo z velikim Kitajskim zidom.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • valerijakregar 15:14 07.september 2016.

    nič jih ne bo ustavilo.to so človeške kobilice.

  • sprehajalec 14:07 07.september 2016.

    Z drugimi besedami, Europejci se bodo očitno pred njimi umikali, ne pa se jim postavili po robu. In to v lastnih deželah.

  • sprehajalec 14:05 07.september 2016.

    Nori europski liberalci in njihove vlade. Zmešalo se jim je, to je sedaj povsem jasno. Zmage desnih strank so edina rešitev še za Europo. Čim prej tem bolje. Vsaka stranka, ki bo imela v programu zaščito pred prihodom migrantov bo ...prikaži več imela moj glas. Pa če je to Jelinčič na koncu.\s\sNaslednji logični korak bodo pa ograje in zidovi okoli mest, vasi. Zunaj teh ograj bo pa "no mans land" kot v postapokaliptičnih filmih. Pa pritisk migrantov na te zidove, tako kot v srednjem veku. Europa je znorela, ljudje zbudite se.