Svet
10 ogledov

Britanija: v nesreči najmanj sedem mrtvih

Britanski policijski avtomobil. Shutterstock
Na avtocesti v bližini mesta Taunton na jugozahodu Anglije je v petek zvečer verižno trčilo 34 vozil, pri čemer je prišlo tudi do eksplozij in vžigov. Po prvih podatkih britanske policije je nesreča terjala najmanj sedem smrtnih žrtev, okoli 50 ljudi je poškodovanih.

Do nesreče je prišlo okoli 21.30 po srednjeevropskem času na cesti M5, ki povezuje srednjo Anglijo z jugozahodno obalo. Predstavnik tamkajšnje policije Anthony Bangham je potrdil, da je trčilo 34 vozil, med njimi nekaj tovornjakov.

Številni ljudje so obtičali ujeti v pločevini. Ranjenih je 51, med katerimi so jih več prepeljali v bolnišnice. Policisti se bojijo, da bo žrtev še več, saj še niso uspeli preiskati vseh gorečih vozil.
"Policijske in reševalne ekipe so bile ob prihodu na prizorišče soočene z zelo težkim položajem. Skoraj vsa vozila so gorela, kar močno otežuje njihov pregled. Nekatera so povsem zgorela," je Bangham pojasnil za BBC.

Avtocesto so zaradi nesreče zaprli in po poročanju televizije Sky News bo tako še vse do nedelje.
Vzrok za trčenje ni znan. Po navedbah očividcev se je zgodilo v meglenem in deževnem vremenu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.