Svet
26 ogledov

"Britaniji grozi val imigrantov iz Jugoslavije"

Nadine Dorries Printscreen
Britanska poslanka je prepričana, da jim grozi val imigrantov iz Jugoslavije. "Očitno ne spremlja Evrovizije," je le eden izmed odzivov.

Britanska poslanka, zastopnica konzervativne stranke v parlamentu Nadine Dorries, je v televizijski oddaji BBC Questin Time v živo izjavila, da njihovi državi grozi val imigrantov iz Jugoslavije. 

"Do sedaj velikega vala še ni bilo, že jutri ali prihodnje leto pa lahko pride. Ne vemo, kdaj bo prišel in to je največja težava. Grozi nam velik val iz Jugoslavije," je odgovarjala na vprašanje iz publike. Nek Romun jo je namreč spraševal, ali je mogoče pričakovati, da ne bo več "rasistične retorike" glede priseljencev iz Bolgarije in Romunije. V začetku leta se je za ti dve državi namreč sprostil delovni trg, potem ko je Evropska unija v strahu pred navalom kar sedem let zadrževala zaprto mejo za njihove delavce. 

Omemba Jugoslavije je poslanko takoj izstrelila med najbolj priljubljene teme na družabnih omrežjih. Tviteraši so se takoj norčevali iz njene nepoučenosti o geopolitičnih spremembah na evropskem kontientu, poroča The Independent. . 

"Nadine Dorrise očitno ne sledi Evroviziji," je cinično pripomnil eden izmed uporabnikov Twitterja. 

"Sporočilo Nadine Dorries: Jugoslavija že nekaj časa ne obstaja več. Njen razpad je povročil nemalo nemirov. Očitno jih niste zasledili," pa je zapisal nekdo drug.

Poslanke se je sicer prijel nadimek "Mad Nad" (Nora Nadine op. a.). Za nekaj časa je bila zaradi udeležbe v kontroverznem resničnostnem šovu "I'm a Celebrity...Get Me Out of Here!" (Sem slavna osebe, rešite me od tukaj! op. a.) tudi suspendirana iz stranke. 

Komentarjev 4
  • feferon 16:22 13.januar 2014.

    Samo, da so glupe babe še kje drugje ne sam pri nas...

  • sintesi 20:06 12.januar 2014.

    kdo že je lepo zagorel? Mal se skuliraj, mrzel tuš pomaga....

  • kapibara 14:39 11.januar 2014.

    Žal se je zmoti o državi,,, drugače ima pa preklemano prav..!! pa ne samo iz bivše JU ; tudi iz ostalih Evr, pdržav, ki so obžgani..ali pa lepše. Lepo zagoreli...