Svet
21 ogledov

Britanka alergična na elektriko

elektrika_2111_t Žurnal24 main
Britanka Janice Tunnicliffe je prepričana, da je alergična na elektriko. Med drugim tako ne uporablja grelnika za vodo, sosedje pa ne smejo uporabljati brezžičnega interneta.

Tunnicliffova tako vsak večer z možem ob prižganih svečah igra priljubljeno igro scrabble, saj je prepričana, da ji elektrika škodi.

Kot poroča britanski časnik Daily Telegraph, se mora Britanka izogibati vseh električnih naprav. Tako ne sme gledati televizije, poslušati radia ali se pogovarjati prek mobilnega telefona. Z drugimi besedami, ženska se odpoveduje vsem pripomočkom sodobnega sveta.

Težave zaradi elektrike so se pri 55-letni Britanki začele pred tremi leti, ko je končala s kemoterapijami po diagnozi raka črevesja. Od takrat se ji, ko je v bližini prižganih električnih naprav, konstantno pojavljajo glavoboli, bolečine v sklepih, rokah in po drugih delih telesa. Ko pa se je odpravila v svojo podeželsko hišo blizu Mansfielda, so težave izginile.

"Osebno mislim, da obstaja povezava med občutljivostjo na elektriko in kemoterapijo, ampak nihče tega noče priznati. Po koncu zdravljenja so mi zdravniki priporočili, naj grem z družino na počitnice. Odšli smo na otok Kos v Grčijo za dva tedna septembra 2008. Ko sem bila tam, je bilo vse v redu. Ob prihodu domov pa sem se spet počutila zelo slabo," je dejala Tunnicliffova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.