Svet
56 ogledov

Britanska kraljica preveč bolna za k maši

kraljica Elizabeta II. EPA
Britanska kraljica Elizabeta II. se danes prvič v skoraj 30 letih ni udeležila tradicionalne božične maše.

Iz Buckinghamske palače so pred dnevi sporočili, da sta kraljica Elizabeta II. in princ Philip vojvoda Edinburški zbolela.

Zaradi hudega prehlada sta 90-letna Elizabeta II. in njen mož, 95-letni princ Philip tudi za en dan prestavila pot v podeželsko rezidenco v Sandringhamu. Tja sta odpotovala s helikopterjem v četrtek, danes pa sta imela v načrtu, da bi se udeležila maše na božič, vendar kraljica še vedno okreva in zaradi tega prvič po skoraj 30 letih spustila letošnjo tradicionalno božično mašo.

Theresa May kraljica Elizabeta II | Avtor: EPA EPA

"A njeno veličanstvo,kraljica, danes ne bo obiskala cerkve v Sandringhamu. Kraljica še naprej okreva po hudem prehladu in bo ostala v prostorih, da si opomore," je sporočil tiskovni predstavnik Buckinghamske palače. Bo pa kraljica prisostvovala družinskem slavju.

Britanska kraljeva družina se sicer ob božiču tradicionalno zbere v zasebni rezidenci v Sandringhamu v Norfolku na vzhodu Anglije. Običajno gredo tudi skupaj v cerkev, kar je   ena redkih priložnosti, ko javnost lahko vidi več članov kraljeve družine hkrati, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.