Svet
13 ogledov

Britanska policija prijela domnevne teroriste

policija britanija anglija Shutterstock
Britanska policija je prijela sedem domnevnih teroristov. Aretacije so povezane z orožjem, ki so ga pred tednom dni našli v enem od avtomobilov.

Orožje so minuli teden našli med rutinskim preverjanjem prometa, ko so policisti voznika zaradi suma, da avtomobil nima zavarovanja, ustavili. "Takoj, ko smo v ustavljenem avtomobilu odkrili predmete, je bila naša prednostna naloga zaščita javnosti s pregonom in aretacijami vpletenih," je dejal vodja protiteroristične enote v West Midlandsu Kenny Bell.

Sprožili so obsežno akcijo, v okviru katere so v torek in sredo prijeli šest moških, starih med 20 in 30 let, v četrtek pa še 43-letnika. Vse sumijo priprave terorističnih napadov in napeljevanja k terorizmu.

Tarča napada naj ne bi bile OI

Za zdaj ni znano, kje in kdaj so prijeti načrtovali napade, naj pa njihova tarča ne bi bile olimpijske igre, ki se v Londonu pričnejo čez tri tedne.

Po podatkih policije aretacije tudi niso povezane z včerajšnjimi, ko je policija prijela šest domnevnih teroristov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.