Svet
971 ogledov

Britanska vlada slovenske kmetije predstavljala kot lastne

slovenska kmetija
V videu o boljši prihodnosti za britansko kmetijstvo po izstopu iz EU so uporabili fotografije iz Slovenije in Nemčije.

Britanska vlada je 12. septembra na Youtubu objavila videoposnetek, v katerem so predstavljali zakon o kmetijstvu, ki bo začel veljati po izstopu države iz EU. Zakon so opisali kot "zgodovinski trenutek, ko bomo zapustili EU in se odpravili proti svetletjši prihodnosti za kmetijstvo". 

Kmetom obljubljajo manj birokracije in pri tem prikazujejo fotografijo iz Slovenije, na kateri sta kmet in kmetijski inšpektor v hlevu.

Napovedujejo tudi subvencije za prispevek kmetov k boljši kakovosti zraka in vode, pri čemer pa je fotografija polja v Nemčiji. Pri nobeni od fotografij, vzetih iz spletnih galerij, ni zapisano, kje je bila posneta, navajajo britanski mediji.

Podpredsednik britanskega združenja kmetov Stuart Roberts je bil na Twitterju kritičen do ministrstva. "Če prikazujemo prihodnost britanske kmetijske politike, moramo uporabljati britanske kmetije, ne pa nemških ali slovenskih," je zapisal. Dodal je, da so britanske kmetije med najboljšimi v Evropi.

Video so po objavah v medijih umaknili. "Od agencije, pristojne za pripravo videa, smo zahtevali zamenjavo relevantnih fotografij, poleg tega pa mora biti jasno, da v prihodnosti pričakujemo višje standarde," so ob tem zapisali na ministrstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 21:32 19.september 2018.

    kako veš da je slika iz UK, anglije ali britanije, škotske ali irske ? Ker je sam fajht sama vlaga nikjer sončka :)