Svet
26 ogledov

Britanski ginekolog ima 600 otrok

par ljubezen Shutterstock
Britanskega ginekologa sumijo, da je s svojo spermo na kliniki za zdravljenje neplodnosti uspešno oplodil okoli 600 žensk.

Bertold Wiesner in njegova žena Mary Barton sta leta 1940 ustanovila kliniko za zdravljenje neplodnosti in več kot 1.500 ženskam pomagala, da postanejo mame.

Zdaj pa je prišla na dan informacija, da je oče okoli 600 teh otrok prav ginekolog in ustanovitelj klinike Wiesner.

Uporaba večjih količin sperme le enega darovalca sprva ni bila prepovedana, tovrstno prakso so uradno prepovedali šele leta 1990. Vzrok je bilo dejstvo, da se ob tolikšni količini otrok istega starša lahko zgodi, da se dva krvna sorodnika srečata, zaljubita in skupaj ustvarita družino. Njuni potomci pa imajo lahko genske težave.

DNA-teste so med letoma 1943 in 1963 izvedli na 18 ljudeh, rezultati pa so pokazali, da je Wiesner oče tretjine od njih. Kot še poroča The Telegraph, strokovnjaki ocenjujejo, da je ginekolog oplodil okoli 20 žensk na leto, rodilo pa se mu je okoli 600 otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.