Svet
15 ogledov

Britanski organizator potovanj pod pritiski zaradi hrvaškega hotela

Adriatic Beach Hotel Facebook
Največji britanski organizator potovanje po svetu Thomson se sooča s pritiski številnih britanskih turistov, ki so vplačali letovanje v enem izmed hrvaških hotelov. Ugotovili so, da ta na sezono sploh še ni pripravljen, da je takorekoč sredi obnove.

Kot poročajo tuji mediji, britanski organizator potovanj Thomson med drugim trži tudi letovanja v hrvaškem hotelu s štirimi zvezdicami Adriatic Beach Hotel v Živogošću na Makarski rivieri. Turisti, ki so svoje počitnice že vplačali, in ki bi morali na pot že v začetku junija, so vendarle ugotovili, da hotel sploh še ni odprt oziroma da njegova prenova, ki je potekala v zadnjih mesecih, še ni zaključena.

Adriatic Beach Hotel | Avtor: Facebook Facebook
Med britanskimi turisti je vest o nedokončani obnovi zaokrožila potem, ko je ena izmed potencialnih turistk hrvaške obale na spletu odkrila fotografije hotela, ki je bil sredi obnove. Preko spleta se je povezala z domačinom, ki živi v bližini, in poslal ji je sveže fotografije hotela, ki je trenutno bolj podoben gradbišču.

Alternativna ponudba, ki je slabša

Britanka je za medije potrdila, da ji agencija ne želi podajati podrobnih informacij, zato se je povezala s številnimi Britanci, ki so ravno tako že vplačali svoje počitnice, saj se jim je zamajalo zaupanje v ponudnika. Pod pritiski jim je agencija že pred tedni podala zagotovilo, da bo obnova hotela končana 1. maja, zdaj pa so datum premaknili na 3. julij, skoraj dva tedna po tem, ko naj bi Britanka, ki je sprožila celo akcijo, že zaključila s svojimi počitnicami na Hrvaškem.

Thomson je ta teden potrdil informacijo, da prenova hotela še ni zaključena in dodal, da za turiste, ki so že vplačali letovanje v njem, urejajo namestitve pri drugih ponudnikih. 45-letnica, ki je krenila celo akcijo, je pri tem medijem povedala, da alternativna namestitev zanjo ni bila sprejemljiva, zato je vztrajala, da ji je agencija vrnila denar. Izplačali so ji še 40 evrov zaradi nevšečnosti. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:39 29.maj 2015.

    Kdo je pa na toke fotošop sliko hotela padu , pa ni glih zdrav vključno z Thomsonom !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:40 29.maj 2015.

    ha tle se vid kako tržniki načrtno izkrivljajo resnico...pogled na levo magično dobro sliko pa na desno realnost pove vse :)