Svet
30 ogledov

Britanski premier označil novinarja Fox News za idiota

Fox Print screen
Britanski premier je novinarja Fox News, ki je poročal o muslimanskih kalifatih znotraj evropskih držav, označil za popolnega idiota.

Novinar ameriškega Fox News Steve Emerson je požel val ogorčenja, po tem ko je konec tedna na televiziji izjavil, da v Združenem kraljestvu in v Franciji obstajajo območja, kamor si nemuslimani sploh ne upajo: "V Britaniji niso le predeli kamor nemuslimani nimajo dostopa, ampak cela mesta kot je Birmingham, ki so popolnoma muslimanska in nemuslimani tja ne vstopajo." Voditeljica oddaje pa je njegovo poročilo pospremila s pripombo, da je slišati kot da obstajajo pravi kalifati znotraj držav.

"Tip je popoln idiot"

"V delih Londona je celo islamska verska policija, ki pretepa in povzroča hujše poškodbe vsem, ki niso oblečeni v skladu z določili islama," še v povedal Emerson, katerega poročanje je v javnosti sprožilo val ogorčenja. Odzval se je tudi britanski premier David Cameron, ki je za ITV News povedal, da je novinar več kot očitno idiot: "Mislil sem, da gre za 1. april, ta tip je očitno popoln idiot. Zdaj se je opravičil, kar ni slab začetek. Ogledati bi si moral Birmingham, ki je fantastičen primer zbliževanja ljudi različnih ver in okolij."

V Birminghamu je tudi sicer večina kristjanov. Na popisu, ki je bil izveden leta 2011, se je za kristjane izreklo 46 odstotkov ljudi, za muslimane nekaj manj kot 22 odstotkov, okoli 20 pa je povedalo, da ne pripada nobeni veri. 

V opravičilo donacija bolnišnici

Emerson se je naknadno opravičil in priznal, da so bilo njegovo poročanje napačno. "Na svoji spletni strani sem objavil opravičilo in popravek glede komentarjev, ki sem jih izrekel o čudovitem mestu Birmingham. Svoje napake ne nameravam prevaliti na svoje vire. Moral bi biti bolj previden. Nobenega opravičila ni za to napako in vsem prebivalcem Birmingham dolgujem opravičilo," še zapisal Emerson, ki je na koncu pripisal, da bo otroški bolnišnici v Birminghamu namenil donacijo. 

Komentarjev 1
  • mirko 00:03 14.januar 2015.

    Verjetno bo doniral kak dolar, sam bo pa od naročnika prispevka pokasiral kar lep kupček. Novinarji (kar mnogi tudi pri nas) so postali moralni pokvarjenci, ki so pripravljeni za denar lagat.