Svet
23 ogledov

Britansko potniško letalo skoraj zadela raketa

Nesreča ruskega potniškega letala, Sinajski polotok EPA
Britanski mediji danes poročajo, da se je britansko potniško letalo letos avgusta zalas izognilo raketi, ko se je približevalo letališču v Šarm el Šejku.

Letalo družbe Thomson Airways je 23. Avgusta s 189 potniki poletelo proti Egiptu; pri približevanju letališču v Šarm el Šejku je pilot naglo skrenil z začrtane smeri, da se je na ta način izognil raketi, ki je bila oddaljena okrog 300 metrov, poročajo britanski mediji, ki se sklicujejo na vire iz britanske vlade.

Slednja je takrat vendarle zaključila, da ne gre za napad, pač pa za slučajni incident. “Primer smo preiskali in ugotovili, da ni šlo za namerni napad in da je bil najverjetneje ovezan z rutinskimi vajami egiptovske vojske na tem območju,” je objavilo britansko ministrstvo za promet.

Velika Britanija je sicer po nesreči ruskega letala prejšnji teden na Sinajskem polotoku prva ustavila polete v Šarm el Šejk, včeraj pa začela z evakuacijo britanskih turistov iz tega priljubljenega egiptovskega letovišča.

Polete v Šarm el Šejk je ustavila tudi slovenska Adria Airways in vsi ruski prevozniki. Ruske oblasti se vendarle pri tem niso odločile za evakuacijo ruskih turistov.

Preiskovalci sobotne nesreče medtem nadaljujejo z delom; vse bolj je verjetno, da je eksplozijo sprožila v prtljagi podtaknjena bomba. 

Komentarjev 2
  • Lavdan 13:53 07.november 2015.

    To kar tvezijo Angleži je daleč od resnice. Če bi videli raketo jih ne bi bilo več in bi naredili velik cirkus. To so navadne novinarske race.

  • primoz.g 12:49 07.november 2015.

    Mirko pazi metak, fiuu, Hvala Slavkosspotniško je manevriralo kot lovsko letalo, in ja tudi lovsko letalo se ne more umaknit raketi ki je recimo 300m stran, no way. Ker raketa je raketa in ima hitrost rakete, zato se tudi imenuje ...prikaži veče RAKETA :) in ko jo ti vidiš na 300 m ter potuje k tebi, bo naslednje kar boš slišal samo še BOOOOM in gotovo.edino če je bila kaka veselica pa je kak egipčan opalil kak ognjemet.