Svet
3 ogledov

Brooksova aretirana, šef policije odstopil

Rebekah Brooks za zapahi. Reuters
Zaradi afere s prisluškovanjem je odstopil šef londonske policije Paul Stephenson. Pred tem je britanska policija aretirala Rebekah Brooks, nekdanjo izvršno direktorico založniške hiše News International.

Britanska policija je deležna očitkov glede svojega ravnanja v primeru omenjene krize, Stephensonu pa očitajo, da sta z ženo januarja sprejela brezplačno bivanje v razkošnih toplicah, ki jih je promoviralo podjetje nekdanjega namestnika urednika pri News of the World Neila Wallisa. Slednjega je policija aretirala prejšnji teden.

Stephenson poudarja, da ni storil nobene nedopustne stvari in da je njegova osebna integriteta povsem nedotaknjena, čeprav bi si morda želel, da bi nekatere stvari izpeljali drugače.

Aretacija najbolj osovražene ženske

Britanska policija je sicer prav danes prijela bivšo izvršno direktorico News International Rebekah Brooks, ki je osumljena vpletenosti v omenjeno afero. Nekdanja odgovorna urednica tabloida News of the World, kjer so množično vdirali v telefone znanih osebnosti in drugih ljudi, je v petek odstopila s položaja izvršne direktorice News International.

Sama je sicer že leta 2003 pred parlamentarno preiskovalno komisijo priznala, da je News International policiji plačeval za informacije. Takrat proti njej nihče ni sprožil postopkov.

V okviru preiskave vdorov v telefone, zaradi česar se je moral medijski mogotec Murdoch odpovedati načrtom za prevzem največje britanske plačljive satelitske televizije BSkyB, so doslej aretirali deset ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.