Svet
62 ogledov

Brutalna smrt, ker nista bila poročena

Francoski vojak v Maliju EPA
Francosko posredovanje v Maliju leta 2013 je iz severnih mest in vasi v tej afriški državi pregnalo džihadiste. Zdi se, da je njihovo delovanje le poniknilo, posamezna brutalna dejanja nad prebivalstvom so vse pogostejša. Te dni je eden izmed takšnih primerov zgrozil vso državo.

V mestu Taghlit v afriški državi Mali so islamski skrajneži te dni ubili mladi par, ki je živel v izvenzakonski skupnosti. Skopali so dve luknji, vanju pognali svoji žrtvi in ju kamenjali do smrti. Po pisanju Guardiana so morali temu dejanju - v opomin - prisostvovati tudi ostali zgroženi meščani.

Islamistična skupina Ansar Dine, ki je blizu Al Kaidi, je leta 2012 ubila par, ker se jima je rodil izveznakonski otrok, tokrat niso čakali na rojstvo otroka, par so do smrti kamenjali le zato, ker sta živela v izvenzakonski skupnosti.

Džihadisti v tistih predelih države, ki ga imajo pod kontrolo, ljudi silijo, da bi živeli v skladu s šeriatskim zakonom; vsak prekršek kaznujejo bodisi z bičanjem ali kamenjanjem.

Opozicijska stranka v Maliju Parena je nedavno objavila, da so islamski skrajneži le od začetka letošnjega leta v državi ubili 309 ljudi.

Mali bo ta konec tedna obiskal novoizvoljeni francoski predsednik Emmanuel Macron; v nekdanji francoski koloniji se bo sestal s francoskimi vojaki, ki tam sodelujejo v mirovni misiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Alen Jazbec 15:26 18.maj 2017.

    In te psihopate uvažajo, izgnat golazen omejeno nazaj na palme!!!!

  • popokatopetl 15:21 18.maj 2017.

    Pa ne se delat nevemkolk vzvišene, izvenzakonska nosečnost je bila sto let nazaj katastrofa tudi pri nas, npr Irci pa so lastne po nemarnem noseče hčere pošiljali v pokoro k Magdalenkam še tudi po drugi svetovni.

  • Janez_53 15:14 18.maj 2017.

    Pišeš neumnosti! Če se dva sporazumno odločita, da eden od njiju prestopi v vero svojega partnerja ali partnerke, je to POPOLNOMA NJUNA STVAR in takšnih, kot si ti, to ne briga popolnoma nič! Sam sem ateist in me nobena vera ...prikaži več ne moti, dokler me pustijo pri miru!