Svet
60 ogledov

Brutalne usmrtitve, mučenja in poboji

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
18.800 civilistov je bilo od leta 2014 ubitih v Iraku, skrajneži Islamske države pa naj bi v suženjstvu zadrževali 3500 ljudi, pravi poročilo Združenih narodov glede sistematičnega širjenja nasilja Islamske države v Iraku.

V Iraku je notranje razseljenih 3,2 milijona ljudi, povzema poročilo britanski BBC. Poročilo je nastalo na podlagi pogovorov z begunci, žrtvami nasilja in preživelimi napadov. Med 1. januarjem 2014 in 31. oktobrom 2015 je bilo ubitih več kot 18.800 civilistov, 36.245 ranjenih, približno 3.500 predvsem otrok in žensk, večinoma jezidov, pa je zasužnjenih. 

Številni so umrli tudi, ker niso imeli dostopa do osnovne prehrane, vode ali zdravstvene oskrbe.

Število ubitih in zlorabljenih bi bilo lahko še višje, približno polovica vseh smrti pa je v pokrajini Bagdad, kjer IS uporablja najbolj smrtonosne taktike uboja. Gre za grozljive javne uprizoritve usmrtitev s streljanjem, obglavljanjem, zažiganjem živih ljudi, metanjem žrtev z vrha zgradb, nekatere celo poteptajo z buldožerji.

Po podatkih ZN-a je IS v Mosulu na severu Iraka ugrabil najmanj 900 otrok za indoktrinacijo in vojaško usposabljanje. Ženske in otroci so tudi spolno zlorabljeni.

Poleg zlorab, ki jih zagrešijo pripadniki IS-ja, ZN v poročilu opozorjajo  tudi na zlorabe, ugrabitve in poboje iraških vladnih sil, različnih milic in kurdskih borcev.

 

 

 

 

Komentarjev 1
  • Šišmiš 10:15 20.januar 2016.

    Pa kak prevod je to???? A je to pravopisje???? A kdo od vas na Žurnalu sploh pogleda te prevode??? Sramota za naš jezik!!!!!