Svet
5 ogledov

Brutalno nad temnopolto učenko

Policijska brutalnost Youtube
Še en video dokaz brutalnosti ameriške policije; video, ki prikazuje policista, ki v srednji šoli v Južni Karolini s pestmi grdo obračuna s temnopolto dijakinjo. Video je postal viralen in izzval pravi ves na spletnih omrežjih, poroča Reuters.

Razprave, ali ameriški policisti uporabijo silo tudi takrat, ko za to ni potrebe, trajajo že mesece. Pogosto so tarča policijskega nasilja pripadniki manjšin; v zadnjih mesecih tako ameriška policija beleži porast policijskega streljanja na neoborožene temnopolte Američane.

Tokrat je bila tarča nasilja temnopolta deklica; video je snemal njen sošolec na srednji šoli v mestu Kolumbija. Policist Ben Fields je, kot prikazujejo posnetki, pristopil do dekleta, ki je sedelo na svojem stolu.

V nekem trenutku jo je ppolicist zgrabil za roko, jo zvil in prevrnil njen stol, pri čemer je dekle padlo na tla, nakar jo je policist še vlekel po tleh. Njegov izpad so opazovali ostali učenci, samo dekle pa se ni - tako se vsaj ne zdi na posnetkih - upiralo.

Srednja šola ameriškim medijem še ni komentirala primer, povedali so le, da primer preiskujejo. Tiskovni predstavnik lokalne policije je medtem povedal, da je šerif Leon Lott popolnoma vznemirjen zaradi posnetkov, a javnost je hkrati pozval, naj nikogar ne obsojajo, dokler preiskava ne pokaže, kaj se je v resnici zgodilo.

Dekle so po dogodku priprli zaradi domnevnega vznemirjanja miru v šoli, vnedar so jo kmalu spustili na prostost. Posnetek, ki ga je njen sošolec objavil na Youtubu, je hitro postal viralen, spletna omrežja so polna gneva do policista, ki si je dovolil tako obračunati s srednješolko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • c1305166 12:41 27.oktober 2015.

    Kaj se je v resnici zgodilo? Ja brutalni napad na policista, ki se je samo branil, kaj pa drugega?