Svet
58 ogledov

Brutalno posiljeval in moril

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Sodnik okrožnega sodišča v Seattlu je odločil, da je 25-letni Isaiah Kaleb, ki je brutalno posilil dve ženski in eno od njiju umoril, sposoben sodne obravnave, čeprav je duševni bolnik. Ženski posiljeval 2 uri.

Petindvajsetletni Isaiah Kaleb se je 19. julija pred dvema letoma sredi noči, gol in z nožem v rokah priplazil skozi okno kopalnice v dom 37-letne ženske in njene 39-letne partnerice, medtem ko sta spali.

Grozil z mesarskim nožem
Kaleb ju je prebudil in ju z nožem v rokah posiljeval približno dve uri, jima grozil, če bi se upirali, po telesu pa jima je med brutalnim napadom zadal tudi številne ureznine. Tožilec je na sodišču pojasnil, da je ženski posilil večkrat zaporedoma, med posilstvi pa jima je mesarski nož tiščal na grlo.

Zaradi upiranja je večkrat zabodel eno od žensk, 39-letno Tereso Butz, ki ji je uspelo pobegniti skozi okno spalnice, a se je zaradi hudih ran po napadu zgrudila v mlaki krvi na cesti pred svojim domom, ko je tekla po pomoč k sosedom.

Kaleba, sicer duševnega bolnika, so prijeli pet dni po napadu.

Če bo obsojen umora, dveh posilstev in vloma, mu grozi dosmrtni zapor, brez možnosti pogojnega ali predčasnega izpusta. Sojenje se bo začelo 15. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.