Svet
19 ogledov

Brutalno ravnanje britanskega policista

Policist je žensko vlekel po tleh, na koncu pa jo je brez milosti vrgel v sobo z
1/2
Žurnal24 main
Policistu iz Wiltshirea v Veliki Britaniji grozi odpustitev, potem ko je v policijski postaji napadel žensko in jo dobesedno vrgel v sobo za pridržanje.

Posnetek iz leta 2008 prikazuje nasilnega policista Marka Andrewsa, ki po tleh policijske postaje vleče takrat 57-letno Pamelo Somerville, ki so jo aretirali ker je spala v avtomobilu in zavrnila alkotest, na koncu pa jo vrže v sobo za pridržanje. Ženska je pri tem z glavo udarila v tla in začela krvaveti, pozneje pa so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ji zašili rano. Napad na žensko so prijavili zaposleni v bolnišnici.

Pamela pred incidentom nikoli ni imela težav s policijo, nad nasiljem policista pa je bila šokirana. "Še vedno se vsega živo spominjam. Bila sem prestrašena, lahko pa bi celo umrla. Z nikomer ne bi smeli tako ravnati," je povedala Pamela, ki so se ji Andrewsovi nadrejeni zaradi nesrečnega dogodka opravičili.

Britanski mediji razkrivajo, da je Andrews nekdanji vojak, v preteklosti pa naj bi se že znesel nad neko žensko. Policistu bodo zaradi nasilja nad žensko sodili v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.