Svet
36 ogledov

Brzel v center Barcelone, policija streljala

Barcelona, Pobegli voznik EPA
v Španiji je dopoldne prišlo do incidenta, ob katerem je policija uporabila strelno orožje. Moški je s kamionom, naloženim s plinskimi jeklenkami, z veliko hitrostjo brzel proti centru Barcelone.

Barcelona, Pobegli voznik  | Avtor: EPA EPA
Policija je, da bi kamion ustavila, uporabila strelno orožje, pri čemer moški, ki ga je vozil, ni bil poškodoval, poročajo španski mediji. Kamion naj bi bil ukraden. Vozil ga je švedski državljan Joakim Robin Berggren, rojen leta 1984. Predstavnik lokalne policije je za medije povedal, da bodo moškega zaslišali, potem, ko ga bodo pregledali zdravniki in tudi psihiatri.

Med samim dogodkom je s kamiona padlo nekaj plinskih jelkenk, ena izmed njih je poškodovala mimoidočo žensko, voznik pa je med vratolomno vožnjo poškodoval tudi nekaj avtomobilov.

Očividka Mireia Ruiz je iz svojega doma opazovala krajo kamiona. Povedala je, da so vozniku ljudje kričali, naj se zaustavi, a ta se je le smejal in jim pošiljal žaljive geste.

Za zdaj se še ne ve, ali gre za teroristični napad; očividci trdijo, da se je voznik obnašal zelo neobičajno, "kot da bi bil pod vplivom psihoaktivnih snovi". Dogodek preiskujejo tudi španske protiterostične skupine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sprehajalec 15:57 21.februar 2017.

    Švedom se je začelo mešati od velikega vpliva migrantov in so si začeli domišljati, da so oni in migranti eno in isto. Mimikrija se to imenuje v živalskem svetu...