Svet
3 ogledov

Burja bo divjala 200 kilometrov na uro

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Na Hrvaškem pričakujejo nocoj sunke burje celo do 200 kilometrov na uro. Sneg povzroča velike nevšečnosti v Italiji in Avstriji.

Jug Hrvaške je odrezan od preostalega dela. Zaradi orkanske burje so zaprte vse ceste in to za ves promet. Nocoj naj bi burja zapihala celo s hitrostjo 200 kilometrov na uro.

Sneži celo v Istri, največjo težavo pa predstavljajo predvsem veje in razni predmeti, ki jih burja nanaša na cestišča.

V notranjosti Hrvaške pa zaradi snega vlada pravi kaos. V 14 urah se je v Zagrebu zgodilo kar 73 prometnih nesreč.

Italijani in Avstrijci v boj s snegom
Močno sneženje je danes povzročilo pravcati kaos tudi na cestah v Italiji in Avstriji. Na avtocestah v Italiji je že v torek v snežnih zametih obtičalo več sto voznikov, ki so morali noč preživeti v svojih vozilih. Predvsem z avstrijske Koroške pa medtem poročajo o več hudih prometnih nesrečah, ki so bile posledica zasneženih in poledenelih vozišč.

Številne ceste v alpskih predelih Avstrije so prevozne samo z verigami, med njimi tudi ceste preko Ljubelja in Jezerskega proti meji s Slovenijo, razmere pa se še ne bodo izboljšale. Na severu Italije neprekinjeno sneži že 24 ur, snežilo pa naj bi vsaj še enkrat toliko. Ponekod v Apeninih je naneslo že preko 60 centimetrov snega, meteorologi pa napovedujejo še dodatnega pol metra snežne odeje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.