Svet
9 ogledov

Burja poškodovala avtomobile

Napovedi tudi za začetek prihodnjega tedna niso sončne. (Foto: Cropix) Žurnal24 main
Močan dež, burja, visoki valovi. Hrvaško zajel val slabega vremena, ki je povzročil tudi nekaj škode, zlasti ob morju. Pri nas skoraj brez težav.

Tudi pri nas je burja povzročila nekaj preglavic, vendar ne hujših. Med 12. in 14. uro je bila na hitri cesti cestnem odseku med CP Nanos in priključkom Ajdovščina zaradi sunkov burje, ki so dosegali hitrost do 100 km/h, uvedena zapora, ki je veljala za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do nosilnosti 8 ton.

Pretoki v Sloveniji so v glavnem srednji,“ za Žurnal24 ob 8.30 pove dežurna hidrologinja Hidrometeorološkega centra Mojca Sušnik. Na severovzhodnem območju je še velik pretok Mure in nekaj manjših vodotokov.“ Mura in reke na omenjenem delu bodo skozi dopoldne še nekoliko naraščale, potem pa že začele upadati.

Večji pretok je dosegla tudi Kolpa, ki pa že upada, narašča pa še dolenjska Krka. „Krka je kraška reka in vedno naraste z manjšim zamikom,“ ob tem pove Sušnikova. Doda, da je stanje normalno in da tudi čez dan ne pričakujejo posebnosti.

Na Hrvaškem težave z burjo
Napovedi hitre ohladitve in slabega vremena so se za sosednjo Hrvaško uresničile. Tako kot pri nas imajo že nekaj dni slabo vreme, ki pa ga ob hrvaškem primorju spremlja še močna burja.

Najhuje je bilo včeraj tekom dneva na Reki, kjer je burja poškodovala štiri avtomobile in avtobus. Na ceste je veter rušil drevesa, zaradi česar so morali večkrat posredovati gasilci in policija. Zaradi močne burje je bil tudi prepovedan promet preko Krškega mostu, kot tudi na posameznih predelih Jadranske magistrale.

 

Več o vremenu si lahko preberete na našem vreme.net.

 

Pri Omišu je zaradi močnega dežja prišlo do poplavljanja Cetinje; poplavljenih je najmanj 15 objektov.

 

Napoved tudi za danes ni obetavna; na Hrvaškem bo oblačno in deževno skozi ves dan, veter pa naj bi se umiril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.