Svet
20858 ogledov

Pozor, če se odpravljate na Hrvaško: Trajekti stojijo!

Trajekt na Cres
Na Hrvaškem težave povzroča močna burja.

Orkanska burja povzroča težave v prometu pri naših južnih sosedih. Jadrolinija je sporočila, da trenutno ne vozi trajekt na Pag (Prizna - Žigljen), prav tako ne vozita katamaranski liniji Mali Lošinj - Cres - Reka in Novalja - Rab - Reka. 

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je na avtocesti Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje dovoljenj promet le za osebna vozila, poroča hrvaški avtoklub. Enaka omejitev velja tudi na cesti Maslenica-Zaton Obrovački in na mostu na Pag. 

Na Jadranski magistrali je med Senjem in Karlobagom prepovedan promet za dvonadstropne avtobuse, vozila s prikolicami in motorje. Na odseku med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno velja tudi prepoved za dostavna vozila in vozila s ponjavami. 

Voznikom svetujejo, da vožnjo prilagodijo razmeram na cestah.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Ender3 15:54 08.julij 2022.

    Ne samo trajekti, vlaki so prepolni brez reda in nadzora, avioni zamujajo in kaos se samo še stopnjuje. Sosedje živijo samo za to turistično sezono, kot da je zanje, zadnja.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 13:01 08.julij 2022.

    Lepo da opozorite na slabo vreme,v dalmaciji je nekaj običajnega to drgač,če pa še novinarji ne veste imajo hrvati brezplačno aplikacijo HAK,ki vse sproti obvešča o stanju na cestah,trajektih itd in kje je obvoz oz dovoljeno ali prepovedano.