Svet
29 ogledov

Busheva hčerka podpira Obamo

Barbara Bush (na fotografiji desno) gre po poti svoje matere. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ena izmed hčerk bivšega ameriškega predsednika Georgea Busha mlajšega Barbara Bush je priznala, da podpira novo zdravstveno reformo Baracka Obame.

"Zakaj imajo lahko ljudje, ki imajo dovolj denarja, boljšo zdravstveno oskrbo in zakaj je ne bi smeli imeti tudi tisti, ki imajo nizke plače?" je 28-letna Busheva hčerka dejala za televizijsko postajo Fox News.

S tem je, tako kot njena mama Laura, ki je pred nekaj meseci priznala, da podpira gejevske poroke in pravico do splava, bivšemu ameriškemu predsedniku obrnila hrbet.

Barbara je sicer ena izmed ustanoviteljic organizacije Svetovnega združenja za zdravje, ki skrbi za zdravstveno oskrbo ranljivejših skupin prebivalcev v ZDA in Afriki. Organizacija pa tesno sodeluje tudi z mednarodno organizacijo bivšega predsednika Billa Clintona Clinton Global Initiative.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Da Busheva družina le ni tako složna pri tako občutljivih vprašanjih, je dokazala tudi Barbarina dvojčica Jenna, ki po državah Latinske Amerike predava o pomembnosti uporabe kondomov in s tem preprečevanja širjenja virusa HIV.

George Bush je namreč med svojim predsednikovanjem prepovedal dajanje ameriških provizij mednarodnim človekoljubnim organizacijam, ki so promovirale uporabo kondomov pred spolno vzdržnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.