Svet
9 ogledov

Buzek ne tolerira dejanj Thalerja

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Jerzy Buzek bo preveril, kako bodo ukrepali slovenski pravosodni organi v zadevi Thaler. Napovedal je tudi ničelno toleranco do koruptivnih dejanj.
"V imenu predsedstva in po mojem mnenju večine evropskih poslancev poudarjam, da smo odločeni uveljavljati ničelno toleranco do dejanj, ki so privedla do odstopov naših kolegov," je poudaril predsednik parlamenta in tudi za izrečene besede požel aplavz.

Predsednik Evropskega parlamenta Jerzy Buzek je ob začetku plenarnega zasedanja, ki bo trajalo do 24.marca, poslancem sporočil, da je Zoran Thaler odstopil z mesta evropskega poslanca. Poslanci so Thalerjevo odločitev pozdravili z aplavzom.

Buzek z ministrstvom za zunanje zadeve
Predsedstvo Evropskega parlamenta je predsednika Buzeka pozvalo, da naj vzpostavi stik s slovenskim zunanjim ministrstvom, da preveri, kako bodo ukrepali pravosodni organi.

Odstopi naj tudi Adrian Severin
Evropski socialisti in demokrati so danes k odstopu pozvali tudi Romuna Adriana Severina, tretjega evropskega poslanca, za katerega prav tako sumijo, da je vpleten v korupcijsko afero. Na zasedanju ga je k odstopu izrecno pozvala tudi poslanka iz vrst liberalcev Sonia Alfano.

Romunski poslanec se je odločil, da izstopi le iz politične skupine evropskih socialistov in demokratov, ne bo pa zapustil mesta evropskega poslanca. V klopeh naj bi tako sedel kot samostojni poslanec. O njegovi odločitvi se bo z njim pogovoril tudi predsednik Evropskega parlamenta.

Na listi novi poslanci
Britanski časnik Sunday Times, ki je sprožil korupcijsko afero, je že napovedal razkritje še treh evropskih poslancev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.