Svet
31 ogledov

Čaka naslednico Titanika enaka usoda?

Titanik je potonil na današnji dan pred 99 leti. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Skoraj sto let po brodolomu Titanika je ladja Balmoral, ki bo plula po isti poti, naletela na prve težave. Zaradi zdravstvenih težav enega od potnikov so morali prekiniti potovanje.

Ladja se je morala obrniti in se sedaj približuje območju 20 navtičnih milj od irske obale, od koder bo možno posredovanje helikopterja. Potem ko bodo potnika oskrbeli, pa naj bi Balmoral znova nadaljeval svojo pot, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Tudi "Titanik" po Titaniku očitno nima sreče, saj je že nekaj ur po izplutju iz Southamptona ladja naletela na močan veter in visoke valove. Tako je z dveurno zamudo priplula v irsko pristaniške Cobh, ki je zadnja postojanka, preden bo zaplula po Atlantiku.

Kot je po zasidranju povedal eden izmed potnikov, je na ladji čutiti slabše vzdušje, saj nekateri verjamejo, da je popotovanje zakleto, še poročajo nekateri tuji mediji. Med drugim se bo ladja ustavila tudi na kraju, kjer je pred sto leti potonila njena predhodnica.

Ladja Balmoral ima sicer 1.309 potnikov, kar je ravno toliko, kot jih je imel leta 1912 potopljeni Titanik, na njej pa potujejo tudi potomci nesrečnih potnikov. Za potovanje so odšteli do 7.200 evrov, za kar bodo med drugim deležni enakega menija kot potniki pred sto leti, orkester pa bo igral enako glasbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.