Svet
21 ogledov

Cameron igra na Murdochove strune

Murdoch_Velika Britanija Reuters
Rupert Murdoch.
 Zaradi škandala s prisluškovanjem odstopil od prevzema televizije BSkyB. Cameron medijskega mogotca trenutno graja, čez čas, ko bodo volivci incident pozabili, pa bo spet zaprosil za njegovo pomoč.

“Prepričani smo, da bi bilo prevzetje BSkyB donosen posel za obe podjetji, vendar bi bilo v tovrstni klimi težko napredovati,“ je odločitev Ruperta Murdocha povzel predstavnik podjetja News Corporation. Avstralski medijski mogotec je svojo odločitev podal tik pred napovedanim glasovanjem britanskih poslancev o predlogu laburistov, naj Murdochov imperij News Corporation odpove nameri nakupa večinskega dela največje britanske satelitske televizije BSkyB, dokler ne bo zaključena preiskava o vdiranju v telefone s strani novinarjev tabloida News of the World.

Igra za politične točke

“Volivci imajo razmeroma kratek spomin in zato premier David Cameron prav gotovo ne bo strmoglavil News Corporation, saj si posredno čez leto ali več obeta koristi od Murdochove korporacije,” nam pove Lidija P. Černi, nekdanja dopisnica TV Slovenija iz Londona. “Pogosto se je slišalo, če se tabloid Sun postavi na stran ene politične opcije, bo ta zagotovo zmagala na volitvah. Res pa je tudi, da ima Rupert Murdoch dober nos in zmagovalca zavoha še pred volitvami," dodaja.

Vzporednice s Slovenijo

Britanski medijski prostor je po Černijevih besedah tako konkurenčen, da lahko izstopaš in pridobivaš bralce samo z izjemnimi ekskluzivnimi zgodbami. "Novinarstvo v Sloveniji je še vedno na tako imenovani tranzicijski ravni, ko novinraji poročajo, kar so slišali na tiskovnih konferencah ali od te ali one politične opcije, ne da bi temeljito preverili dejstva in poiskali mnenja vseh vpletenih strani ter upoštevali visoka merila novinarskih standardov," sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.