Svet
4 ogledov

Cameron ne nasprotuje referendumu o EU

David Cameron Reuters
Britanski premier David Cameron je namignil, da bi morda podprl referendum o položaju Velike Britanije v Evropski uniji.

"Zame gresta 'Evropa' in 'referendum' skupaj," je britanski premier David Cameron zapisal v članku za Sunday Telegraph. Cameron se je v članku, objavljenem na spletni strani omenjenega časnika, zavzel za "drugačen, bolj prožen in manj zahteven položaj Velike Britanije znotraj EU".

Poudaril je, da ni naklonjen "referendumu za ali proti" članstvu Velike Britanije v EU, bi pa podprl glasovanje o tem, ali naj se spremeni njen odnos s to povezavo.

"Odhod ne bi bil v najboljšem interesu države. Je pa dejstvo, da Britanci niso zadovoljni s tem, kar imajo, in tudi jaz nisem," je poudaril. "Kar želim – in prepričan sem, da to želi tudi velika večina Britancev – so spremembe našega odnosa," je dodal premier.

Cameron, ki nasprotuje še tesnejšemu povezovanju Evropske unije, je opozoril, da je Veliko Britanijo preplavila evropska demokracija. "Celotna področja zakonodaje, ki pokrivajo socialna vprašanja, delovni čas in notranje zadeve, bi morali po mojem mnenju odpraviti," je menil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.