Svet
11 ogledov

Čas je za Oktoberfest

Obiskovalci se bodo zabavali v 14 šotorih, katerih notranjost je barvito okrašen Žurnal24 main
Znameniti festival Oktoberfest bo tudi letos zadovoljil vse tiste, ki radi okušajo različne vrste piva.

V bavarski prestolnici se bo med 19. septembrom in 4. oktobrom odvijal tradicionalni festival Oktoberfest. Tja se lahko odpravite v lastni organizaciji ali prek turistične agencije. Izlet na Oktoberfest ponujajo turistične agencije Palma, Trend turizem in Alpetour.

 

Okvirni izdatki

Koliko denarja morate vzeti s seboj? Za litrsko pivo boste odšteli okoli devet evrov, za pečenega piščanca ali podobno hrano okoli deset in za javni prevoz 2,3 evra v eno smer.

Kaj je Oktoberfest?
Največji festival v Nemčiji, ki vsako leto privabi okoli šest milijonov obiskovalcev. Dogajanje bo postavljeno v 14 šotorov, ki bodo ponujali raznovrstna piva in na različne načine pripravljeno hrano. Festival traja 16 dni in je brezplačen.

Koristni nasveti

Čeprav je festival brezplačen, boste morali hrano in pijačo kupiti, saj je ne boste mogli prinesti s sabo. Obiščete ga lahko v spremstvu otrok, vendar morajo otroci, ki so mlajši od šestih let, šotor zapustiti do 20. ure.

Če želite imeti najboljšo mizo v šotoru, organizatorji svetujejo, da svoje mesto zasedete že okoli 16. ure popoldne. Svetujejo pa tudi, da na nemški praznik, 3. oktobra, svoje mesto celo rezervirate. Priporočamo obisk šotorov Hacker-Pschorr, Schützenfesthalle in Schottenhamel, ki so med obiskovalci najbolj priljubljeni.

Na festival za 47 evrov
Turistični agenciji Palma in Trend turizem ponujata prevoz na Oktoberfest in ogled mesta München za 47 evrov na osebo, Alpetour pa ponuja izlet na Oktoberfest samo še za zaključene skupine.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.