Svet
21 ogledov

Časopis brezplačno delil Mein Kampf

Mein Kampf Wikipedia
Italijanski desničarski časnik Il Giornale je razburil z razdeljevanjem brezplačnih izvodov antisemitskega manifesta nemškega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja Moj boj (Mein Kampf). Časnik je sicer v lasti Paola Berlusconija, brata nekdanjega italijanskega premiera Silvija Berlusconija.AFP.

 

Italijanski premier Matteo Renzi je na spletnem družbenem omrežju Twitter potezo časnika obsodil kot umazano, ob tem pa je izrazil solidarnost z judovsko skupnostjo.

Prav tako je bila do časnika kritična italijanska judovska skupnost, ki šteje okoli 30.000 članov. "To je podlo dejanje, svetlobna leta stran od kakršnega koli poglobljenega preučevanja ali študiranja holokavsta," je dejal predsednik Združenja italijanskih judovskih skupnosti Renzo Gattegna.

Il Giornale: Želimo izobraževati

Konservativni tabloid Il Giornale medtem trdi, da želi z brezplačnimi izvodi, ki so jih danes prejeli vsi kupci časnika, izobraževati. "Branje Mojega boja je resnično nasprotje toksičnosti nacionalsocializma," navajajo v časniku, ki je objavil verzijo manifesta iz leta 1937 z opombami zgodovinarja Francesca Perfettija.

Moj boj naj bi zbudil zanimanje za njihovo serijo zgodovinskih knjig o nacističnem tretjem rajhu, ki jih bodo prodajali s časopisom.

 

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 19:42 11.junij 2016.

    Knjigo skupaj z opombami nemških zgodovinarjev*Judje so bili kar so bili sedaj pa so kar so. Sej Nemcev tud noben več ne zaničuje za to ker so na milijone nedolžnih pobil načrtno. Izrael je pa svojo zgodba ker so ...prikaži več podobno ujeti in nesrečni pod enimi in istimi slabimi politiki kot ljudje v Sloveniji. Pa to ne pomen da smo zdej vsi (/ večina) koruptivci pa da bi mislil samo nase tko k naši vrli politiki.

  • AnzeSmolej 19:06 11.junij 2016.

    naj še dodam da so židje najbolj sovražen narod v zgodovini. Nobenega naroda oz. ljudstva niso tolikokrat IZGNALI v zgodovini kot prav njih. Nekaj je v njihovih genih, da jih preprosto ne moreš prenašati - to ve vsak, ki je ...prikaži več imel opravke s turisti iz izraela.

  • Mihael Skumavc 18:27 11.junij 2016.

    Knjigo je potrebno najprej prečitati, predno jo komentiraš!1. Ni bil Hitler prvi in ni zadnji, ki je o Judih mislil kot je!Že Faraoni so napisali na zid piramide, kaj si mislijo. Pa Rimljani, pa vsi Europski narodi. Pa ...prikaži več šahiist R. Fišer, pa Nixon, pa Ford,.......2. Judje so se norčevali iz vseh kultur in nacij in verstev, kjer so bili in ne bili! Iz DeGola so se horunsko norčevali, ko je bil na parah! Za vernike v Jezusa so izumili izraz Kristusoviritolezniki! (Kristjani=Kristus+annus)Pred vojno je bilo, uradno, v Europi 6,5 miljonov židov! Po vojni so našteli, živih, 6,3 miljone Europskih judov!?????