Svet
3 ogledov

Častnike podkupovali s prostitutkami

ameriška ladja EPA
Ameriško mornarico pretresa korupcijski škandal, povezan z luksuznimi potovanji in prostitutkami.

V središču afere stoji pogodbeni partner mornarice v Singapurju, ki naj bi ameriške častnike podkupoval z denarjem in drugimi ugodnostmi v zameno za tajne informacije. Pri tem naj bi bila mornarici povzročena precejšnja škoda.

Ameriška mornarica je v petek sporočila, da so sprožili preiskavo proti dvema admiraloma, ki sta pristojna za tajne obveščevalne naloge. Obema očitajo "nezakonite stike" s pogodbenim partnerjem, družbo Glenn Defense Marine.

Admirala Bruce Loveless in Ted Branch sta bila zato že suspendirana. Preiskave pa se osredotočajo na časovno obdobje pred njunim napredovanjem. Trije častniki nižjih rangov in direktor pogodbenega partnerja Leonard Francis pa so bili po poročanju ameriške televizije NBC že obtoženi.

Častniki naj bi poskrbeli za to, da so bile ladje ameriške mornarice nameščene v pristaniščih jugovzhodne Azije, ki jih je nadziral Francis. Ta je nato ameriški vojski zaračunaval veliko preveč za razne storitve. V zameno pa so častniki sprejemali podkupnine v obliki prostitutk, luksuznih potovanj in denarja.

Komentarjev 1
  • dragec 11:10 10.november 2013.

    Mogoče se bo to preneslo še na našo veliko mornarico???