Svet
12 ogledov

Castro: kubanski model ne deluje več

Castro obožuje delfine. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Fidel Castro je priznal, da kubanski model gospodarstva ne deluje več. S to izjavo je presenetil ameriškega novinarja in ga nato popeljal na ogled predstave z delfini.

"Kubanski model gospodarstva celo za nas ne deluje več," je na kosilu v družbi družine in ameriškega novinarja časnika The Atlantic Jeffreyja Goldberga izjavil Fidel Castro. Goldberg je dvomil, da je pravilno razumel, zato je prosil kolegico, naj mu razloži Castrovo izjavo. "Ne zanika idej revolucije, vendar priznava, da ima pri kubanskem modelu država prevelik vpliv na gospodarstvo," se je glasilo pojasnilo.

Castro naj bi s takimi izjavami želel bratu Raulu Castru, ki je prevzel predsedniški položaj, omogočiti, da bi uvedel določene reforme, ki bi se oddaljile od skrajnega komunizma.

Nato je sledilo še eno presenečenje; kosilo je potekalo v nedeljo, zato je Goldberg pričakoval, da bo na prvi delovni dan tedna Castro polno zaposlen z državniškimi dolžnostmi, saj se še vedno ni povsem odrekel politiki in vladanju. A ga je Castro vprašal: "Ali bi šli jutri z mano v akvarij na ogled predstave delfinov?" Goldberg je mislil, da ga je narobe razumel, kar se mu je ob obisku Castra velikokrat zgodilo. A ni; Castro ima rad delfine. Ko je nekdo za mizo omenil, da je akvarij ob ponedeljkih zaprt, je Castro odgovoril: "Jutri bo odprt." In res je bil.

"Veliko predstav z delfini sem že videl, a še nikoli nisem srečal nikogar, ki bi v predstavi užival tako kot Fidel Castro," svoj članek zaključuje presenečeni Goldberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.