Svet
41 ogledov

Castro naredil samomor

razno 09.05.13. Ariel Castro, foto: reuters Reuters
Ariel Castro si je sodil sam.

Ameriške oblasti so sporočile, da se je Ariel Castro, ki je v svoji hiši deset let zadrževal tri ženske, jih spolno zlorabljal in pretepal, v svoji celici obesil. Zdravniško osebje zapora ga je poskušalo oživiti, a neuspešno. V bolnišnici so ga razglasili za mrtvega.

Obtožnica zajemala 977 točk

Castro se je julija izognil smrtni kazni. Tožilstvo in obramba 53-letnika sta namreč dosegla dogovor o dosmrtnem zaporu brez možnosti pogojnega izpusta in povrhu še tisoč let zapora za njegovo truplo zaradi ugrabitve, mučenja in posiljevanja treh deklet.

Obtožnica zoper Castra je bila dolga 576 tipkanih strani in je pokrivala obdobje od avgusta 2002, ko je Castro ugrabil takrat 20-letno Michelle Knight, in vse do maja letos, ko so se dekleta rešila. Čeprav je ugrabil le tri dekleta, mu je obtožnica očitala ugrabitev v 512 točkah, posilstvo v 446 točkah in druge zločine.

Castro se je v 937 točkah obtožnice izrekel za krivega.

Castro je po Knightovi naslednje leto ugrabil takrat 16-letno Amando Berry in leta 2004 takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet. Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela po rešitvi plastično operacijo obraza. "Šla sem skozi pekel in nazaj, ampak sem dovolj močna, da grem skozi pekel z dvignjeno glavo," v videoposnetku pravi Knightova in dodaja, da ne želi biti prežeta s sovraštvom, ampak se veseli svojega novega življenja.

Komentarjev 3
  • alfredo 08:58 04.september 2013.

    Pri nas sta tako umrla Metod Trobec in Silvo Plut...

  • kapibara 08:34 04.september 2013.

    Zakaj ni tega naredil že davnega leta JULIJ 2002....??

  • maneken 08:18 04.september 2013.

    "...in povrhu še 1000 let zapora za njegovo truplo zaradi ugrabitve, mučenja in posiljevanja treh deklet. "-Ta, ki to lahko razume, je pa res pameten.