Svet
15 ogledov

Castro se je izognil smrtni kazni

Ariel Castro Reuters
Ariel Castro se je strinjal z izvensodno poravnavo in se tako izognil smrtni kazni.

Tožilstvo in obramba 53-letnega Ariela Castra sta dosegla dogovor o dosmrtnem zaporu brez možnosti pogojnega izpusta in povrhu še 1000 let zapora za njegovo truplo zaradi ugrabitve, mučenja in posiljevanja treh deklet.

Castro se je s poravnavo izognil možni smrtni kazni, svojim žrtvam pa prihranil pričanje na sojenju. Odvetnik deklet je izjavil, da so "upali, da se bodo pogodili".

Obtožnica zajemala 977 točk

Obtožnica zoper Castra zajema 576 tipkanih strani in pokriva obdobje od avgusta 2002, ko je Castro ugrabil takrat 20-letno Michelle Knight, in vse do maja letos, ko so se dekleta rešila. Čeprav je ugrabil le tri dekleta, mu obtožnica očita ugrabitev v 512 točkah ter posilstvo v 446 točkah, in druge zločine.

Castro se je danes strinjal, da se bo v 937 točkah obtožnice izrekel za krivega. Spomnimo, da se je nekdaji voznik avtobusa v začetku meseca izrekel za nedolžnega, in to v vseh 977 točkah.

Castro je po Knightovi naslednje leto ugrabil takrat 16-letno Amando Berry in leta 2004 takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet. Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela v času po rešitvi plastično operacijo obraza. "Šla sem skozi pekel in nazaj, ampak sem dovolj močna, da grem skozi pekel z dvignjeno glavo," v videoposnetku pravi Knightova in dodaja, da ne želi biti prežeta s sovraštvom, ampak se veseli svojega novega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.