Svet
90 ogledov

Castrova žrtev: "Visela sem s stropa kot okrasek“

Michelle Knight Reuters
Ena od treh žrtev Ariela Castra je spregovorila o grozotah, ki jih je morala enajst let prestajati v ujetništvu.

Michelle Knight, ena od treh ugrabljenih deklet, je spregovorila v oddaji dr. Phila McGrawja. Povedala je, da jo je Ariel Castro s kablom obesil na strop, da je bingljala na glavo. "Bila sem zvezana kot riba, bila sem okrasek na zidu, to je edini način, ki ga lahko opišem," je povedala Michelle, ki je bila leta 2002, ko jo je ugrabil, stara 21 let.

Michelle je še povedala, da jo je večkrat zvezal za vrat, roke in noge in je tako nekaj časa visela obrnjena na glavo, poroča BBC.

McGraw, ki dvanajst let vodi svojo oddajo, je priznal, da ga še nobena izpoved ni tako pretresla, kot ga je Michellina. Razkril je še, da je imela na glavi čelado in večkrat na dan visela na glavo. Ker so bili kabli prekratki, jo je prisilil, da je ves čas stala, dokler se ni od slabosti onesvestila.

Ker ni bila mlada prostitutka, je znorel

Po navedbah dr. Phila se sprva Castru ni upirala. Vse, kar je počela, je bilo to, da je jokala. Ko se je nekoč opogumila in šla proti vratom, se je za njo zadrl, da bo kaznovana. Castro je bil obseden s prostitutkami. Za Michelle je mislil, da je 13-letna prostitutka, in je zaradi tega pogosto vanj metal denar. Ko je izvedel, da je stara 21 let, je ponorel.

Knightova je do sedaj edina od treh ugrabljenih deklet, ki je spregovorila za javnost. Letos maja so jo osvobodili, potem ko je Amandi Berry, še eni od ujetnic, uspelo zbežati iz Castrove hiše in obvestiti policijo. Intervju z Knightovo bo objavljen v dveh delih, in sicer konec tega tedna.

V začetku septembra se je Castro, ki je bil obsojen na dosmrtno ječo, v zaporniški celici obesil.

Komentarjev 2
  • Stolp 23:17 05.november 2013.

    Oh to pa res ne. Kar berem o tem Castru nisem še niti enkrat pomislil na Fidela. Ta Castro je pa sedaj že tako razvpit, da vsak ve. Prej bo kak članek o Fidelu pa bo zaradi priimka veliko ljudi ...prikaži več kliknilo ker bodo mislili da gre za tega Castra. ;)

  • Marko Slovenia 18:42 05.november 2013.

    če se nebi pisal Castro, bi imel ta članek točno 0 ogledov