Svet
32 ogledov

"Če bi organiziral beg, ju ne bi ulovili"

Joco Amsterdam. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Sreten Jocić, ki je znan pod imenom Joca Amsterdam, trdi, da ni vpleten v atentat Iva Pukanića. Trdi, da mu je vse podtaknil Tomislav Karamarko.

Jocić je na sojenju kot dokaz predložil knjigo Domagoja Margetića Uboj s podpisom države, ki naj bi dokazovala "nekatere druge razloge in motive za uboj".

"Vidi se, kako se prikrivajo pravi organizatorji in naročniki zločina in kako se je po lažni in skonstruirani verziji nekdanjega hrvaškega notranjega ministra Tomislava Karamarka preiskava in sodni proces usmeril v Srbijo in k meni," je dejal Jocić za beograjski Press.

Slednji tako odločno zanika, da je kakorkoli vpleten v atentat. Na vprašanje, kdo mu ga je potem podtaknil, pa je odgovoril: "Nekatere agencije pod nadzorom Tomislava Karamarka, srbska agencija in večmilijonska finančna podpora bolgarske politične mafije."

Prepričan je tudi, da je v zaporu pristal, ker ga niso uspeli ubiti. Ob tem pa zanika sodelovanje pri nedavno neuspešnem begu Sretka Kalinića in Željka Milovanovića iz zapora. "Če bi jaz organiziral beg, potem ju zagotovo ne bi ujeli."

Jocić je v priporu od aprila 2009, ko je bil prijet zaradi suma, da je organiziral umor urednika hrvaškega tednika Nacional Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića oktobra 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.