Svet
13 ogledov

"Če dobimo ugodnosti, stavke ne bo"

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Kabinsko osebje britanskega letalskega prevoznika British Airways je napovedalo, da bo opolnoči začelo stavkati, če jim vodstvo ne bo vrnilo ugodnosti, ki so jih imeli.

Potem ko sobotna pogajanja niso obrodila sadov, kabinsko osebje letalske družbe namerava v ponedeljek začeti s petdnevno stavko.

Sindikat je sicer v zadnjem hipu ponudil še eno ponudbo – vodstvo naj jim da nazaj ugodnosti, ki so jih imeli zaposleni pri potovanju z BA. Predsednik sindikata Unite Tony Woodley je povedal, da si sindikat želi novih pogajanj z vodstvom BA, in sicer še danes. Vodstvo na njihovo ponudbo še ni odgovorilo.

V sindikatu še pravijo, da je umik potovalnih ugodnosti za člane, ki so marca stavkali, eden glavnih razlogov za napovedane štiri petdnevne stavke.

Pri pogovorih v soboto je prišlo do "katastrofalnega zloma" , je povedal Woodley ter dodal, da ni bilo nobenih možnosti, da se pogajanja nadaljujejo. Pogajanja so prekinili protestniki, ki so vdrli v zgradbo v Londonu. V poslopje je prišla tudi policija, možje v modrem pa so morali pospremiti direktorja BA Willieja Walsha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.