Svet
14 ogledov

Če je to res, "bom zelo jezen"

Predsednik ZDA Barack Obama. EPA
Ameriški predsednik Barack Obama je v odzivu na afero svojih telesnih stražarjev na vrhu Organizacije ameriških držav (OAS) napovedal "temeljito in nepopustljivo" preiskavo. "Če se bodo navedbe v medijih izkazale za resnične, bom seveda jezen," je včeraj povedal Obama.

"Pripadniki in pripadnice tajne službe dan za dnem opravljajo izredno delo. Delajo trdo in pod zelo stresnimi pogoji. Vsekakor od njih ne pričakujem ničesar drugega kot od drugih predstavnikov administracije. Predstavljamo ZDA in če potujemo v drugo državo, pričakujem, da spoštujemo najvišje standarde. To, kar poročajo mediji, očitno ne ustreza standardom," je na novinarski konferenci s kolumbijskim predsednikom Juanom Manuelom Santosom še dejal ameriški predsednik.

Kot smo že poročali, se afera nanaša na enajst pripadnikov ameriške tajne službe, ki se v Cartageni naj ne bi primerno obnašali.

Po poročanju medijev naj bi popivali in se zabavali s prostitutkami. V afero so vpleteni tudi ameriški vojaki, zato so ločeno preiskavo uvedli tudi proti petim vojakom, ker so kršili prepoved izhoda in se neprimerno obnašali.

Komentarjev 2
  • copatek 10:55 22.marec 2013.

    On bo pridigal. Vsi vedo za njegovo tajnico.

  • Trsten 16:51 16.april 2012.

    En kup podatkov obstaja na spletnih straneh, da je Obama podtaknjenc iluminatov in bilderbergov.