Svet
12 ogledov

Če ne Osama Obame, pa Obama Osamo

osama in obama Reuters
Lani v ameriški akciji ubiti Osama bin Laden je imel tudi sam načrt, kako umoriti ameriškega predsednika Baracka Obamo.

V dokumentih, ki so jih našli specialci med napadom na bin Ladnovo rezidenco v Pakistanu, so Američani našli sporočila, ki dokazujejo, da je želel bin Laden organizirati napad na predsedniško letalo Baracka Obame.

Kot je po poročanju Washington Posta utemeljeval nekdanji vodja teroristične mreže Al Kaida, je Obama poveljnik nevernikov, njegov umor pa bi pomenil, da bi predsedniško funkcijo prevzel podpredsednik Joe Biden. "Biden je popolnoma nepripravljen za ta položaj, kar bi pahnilo ZDA v krizo," je utemeljeval svoj peklenski načrt bin Laden. Želel si je sicer, da bi strmoglavili tudi letalo generala Davida Petraeusa, zdajšnjega direktorja CIE, pred tem pa vodjo ISAF-ovih sil v Afganistanu.

A bin Laden z načrtom zaradi oslabljene Al Kaide ni uspel, znano je tudi, da je imel iz skrivališča velike težave v komunikaciji z drugimi operativci. Vseeno si je želel, da bi za deseto obletnico napadov 11. septembra v ZDA izvedli nov napad. Tega datuma pa, kot je znano, ni dočakal. Maja lani so v drzni zračni akciji v njegovo utrjeno stavbo vdrli ameriški Tjulnji ('Navy Seals') in ga med bojem ustrelili.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 19:52 16.marec 2012.

    Verjetno, Osama je odslužil svojo vlogi pri Naftni in vojaški industriji.Sedaj pa je bil že čas, da ga pustijo na miru in so ga kao ubili-umorili.Al pa ga je CIA dejansko počila, da ne bi slučajno kaj ščivkal ...prikaži več preveč o Bush familiji in ostalih sivih sencah iz odzadja tega sranja, ki ga počne ZDA po celemu svetu v imenudemokracije.