Svet
7 ogledov

"Če si ljubica, te ne vprašajo po vozovnici"

Domnica Cemortan Reuters
Na sojenju kapitanu ladje Costa Concordia, ki je januarja lani nasedla ob otoku Giglio, Francescu Schettinu, je pričala 26-letna Moldavka, s katero sta bila v intimnem odnosu.

26-letna Moldavka Domnica Čemortan naj bi bila v času nesreče s Francescom Schettinom na poveljniškem mostu na Costi Concordii. Na vprašanje, ali je bila s kapitanom v razmerju, najprej ni želela odgovoriti, potem pa je po pritisku sodnika vendarle priznala. "Po nesreči se nisva več videla," je še dodala.

Pred sodiščem je poudarila, da je zaradi nesreče doživela velik šok in je potrebovala tudi strokovno pomoč. Nanjo naj bi močno vplival tudi pritisk medijev. Njen odvetnik je sicer ob začetku pričanja poudaril, da je Čemortanova v primer vključena tudi kot tožnica in da zahteva odškodnino.

Sicer pa je mladenka priznala še, da se je na križarjenje odpravila brezplačno. "Če si ljubica, te nihče ne vpraša po vozovnici," je povedala po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

"Ne zapusti me!"

Danes je bilo zaslišanih tudi več članov posadke. Natakar Ciro Onorato je opisal kaos, ki je nastal, potem ko je ladja nasedla. "Potniki so bežali, kuhinja in restavracija sta bili uničeni," je opisal. Paničen pa naj bi bil tudi Schettino. "Ne zapusti me!" naj bi ga rotil po nesreči.

Schettino je sicer obtožen uboja 32 ljudi, ki so umrli v nesreči, povzročitve nesreče in zapustitve ladje, preden je bila končana evakuacija. Grozi mu do 20 let zapora. Sojenje naj bi trajalo še več mesecev, pričalo pa naj bi več sto prič.

Komentarjev 1
  • jons 21:31 29.oktober 2013.

    Švercala se je na ladji, se prodajala Ščetinku za luksuz in dobro hrano, zdaj bo pa še tožila za odškodnino. Ne ga srat no.