Svet
5310 ogledov

Če ste mislili, da je okužb na Hrvaškem veliko, poglejte številke za Italijo

Covid-19 v Srbiji
1/3
Epa
Iz Italije poročajo o 1.071 novih primerih okužb z novim koronavirusom v zadnjih 24 urah. Prvič od sredine maja je število dnevnih okužb preseglo število tisoč.

Skupno so doslej v državi potrdili prek 257 tisoč primerov okužb, trenutno ima Italija skoraj 17 tisoč aktivnih primerov, v bolnišnicah je okoli tisoč bolnikov, od tega jih je 69 na intenzivni negi.

Italija je bila prva zahodna država, ki je bila prizadeta v pandemiji novega koronavirusa. Po izredno težkih razmerah v marcu in aprilu pa je imela tedne boljše podatke kot druge evropske države. Nedaven porast okužb vzbuja skrbi pred vnovično uvedbo karantenskih ukrepov, kot tudi pred morebitnimi problemi ob začetku novega šolskega leta v septembru.

Tedensko poročilo nacionalnega inštituta za zdravje od 10. do 16. avgusta kaže na velik porast okužb med mladimi. Povprečna starost okuženih je okoli 30 let, potem ko je bila marca in aprila povprečna starost okuženih več kot 60 let. Poročilo tudi kaže, da je 28 odstotkov novih okužb bilo povezanih z ljudmi, ki so prišli iz tujine.

V prizadevanjih za zajezitev širjenja okužb je vlada prepovedala ples v barih in nočnih klubih ter uvedla obvezne teste na okužbo za tiste, ki se vračajo s Hrvaške, iz Grčije, Malte in Španije.

Covid-19 v Srbiji | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 3
  • Avatar Lissiolla
    Lissiolla 01:24 23.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • SVOBODA 19:57 22.avgust 2020.

    A so vasi novinarji debilni ? Hrvatov je 4 mio - Italjanov pa 60 mio ! Torej bi morali imeti cca 4000 okuzenih

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 18:57 22.avgust 2020.

    Ja.samo Italija je Hrvaška × 15.In ni lepo,da zavajate... .Vi lepo povejte,da je Hrvaška žarišče na Balkanu.